De co-assistent
Doktersroman

Na vier jaar universiteit kan Elin Dekkers niet wachten om als co-assistent aan de slag te gaan. Tijdens haar co-schappen staat ze in de operatiekamer met botte chirurgen, runt ze de poli met een opmerkzame internist en loopt ze mee met een nuchtere huisarts. Elin ontdekt dat de medische praktijk weerbarstiger is dan de Eed van Hippocrates en genuanceerder dan haar studieboeken: wat doe je wanneer je belang als arts loodrecht op dat van de patiënt staat? Als je ongeschikt blijkt voor het vak van je dromen? En als liefde en ambitie onverenigbaar lijken?

De co-assistent geeft een onthutsend eerlijk beeld van de wereld van de witte jassen. Vol passie voor het medisch vak, maar met oprechte verbazing over hiërarchische verhoudingen geeft Anne Hermans in haar roman de frustraties, overwinningen en hartstochten weer van een kersverse co-assistent. In augustus 2008 verscheen de 11e druk en er zijn al 70.000 exemplaren verkocht!

De roman 'De co-assistent' is door Ronald Giphart en Jeroen van Baaren bewerkt tot de gelijknamige tv-serie (met in de hoofdrollen Hanna Verboom, Michiel Huisman, Kasper van Kooten en Thom Hoffman). De serie ging eind september 2007 van start bij NET 5 en in het najaar van 2009 zal seizoen 3 van 'De co-assistent' te zien zijn.

'Een ontluisterende kijk in de medische wereld. Sinds ik Anne Hermans lees durf ik niet meer ziek te worden.'
Youp van 't Hek

'Eigenlijk is Anne Hermans een beetje de Joris Luyendijk van de medische wetenschap: zoals Luyendijk een, vaak nogal ontluisterend, kijkje gaf in de keuken van de journalistiek, zo deed Anne Hermans een boekje open over de gang van zaken in operatiezalen en tijdens ziekenhuisvergaderingen. (…) Prettig van toon, met rake, droge observaties. Vol humor en zelfspot.' VPRO Gids

Titel:De co-assistent (Goedkope editie) / druk 11
ISBN/EAN:9789057591785
Uitgever:Podium
Paperback:€ 12,50
Verschenen:augustus 2008


Boek /
De co-assistent